Pet koraka za uklanjanje neugodnog mirisa znoja s odjeće

Znate li što uzrokuje neugodan miris znoja? Znoj je u svom nastanku bez mirisa. Neugodan miris tijela, koji nastaje zbog znojenja, izazivaju bakterije koje čine dio naše prirodne bakterijske flore koja se hrani znojem. Apokrine znojne žlijezde nalaze se većinom ispod pazuha. Vlaga, tjelesne masnoće i nečistoća ovdje stvaraju povoljno okruženje za razvoj bakterija u velikoj mjeri. Bakterije se hrane našim znojem, stvarajući tvari neugodnog mirisa koje prepoznajemo kao neugodan miris znoja.

Uz ovih pet jednostavnih koraka možete ukloniti neugodan miris znoja s odjeće tako da se usredotočite na uzrok problema:

  1. Ne ostavljajte odjeću natopljenu znojem u košari za rublje jer bi to moglo potaknuti širenje bakterija. Ako ste izvan kuće, preporučujemo da uvijek nosite vrećicu u koju ćete spremiti oznojenu odjeću i odvojite ju od ostalih predmeta do pranja.
  2. Operite odjeću što je prije moguće. U tom slučaju, što dulje neugodan miris znoja ostane na odjeći, bakterije koje ga izazivaju će prodrijeti još dublje u tkaninu i bit će sve teže odstraniti neugodan miris. Ako ne možete odmah oprati odjeću, ostavite da se prozrači. Time će se neugodan miris oslabiti i bit će ga lakše odstraniti.
  3. Odaberite program pranja na visokoj temperaturi (60 ºC) ako ga odjeća podnosi, kako biste bili sigurni da će visoka temperatura vode uz dodatak Sanytol dezinfekcijskog djelovanja uništiti mikrobe koji se možda nalaze na vašoj odjeći.
  1. Ako nije moguće pranje na visokoj temperaturi, upotrijebite Sanytol sredstvo za dezinfekciju rublja s mirisom bijelog cvijeća. Odaberite najprikladniji program pranja za odjevni predmet te vrste i dodajte 80 ml Sanytol sredstva za dezinfekciju rublja s mirisom bijelog cvijeća u odjeljak za omekšivač rublja. Ovaj proizvod uništava 99,9 % mikroba uzročnika neugodnih mirisa poput mirisa znoja.
  2. Objesite rublje čim se završi ciklus pranja. Poželjno je vješati rublje na otvorenom, ali ako to nije moguće, bilo zbog ograničenog prostora ili zbog lošeg vremena, morate to učiniti u zatvorenom prostoru. Vrlo je važno da se rublje potpuno osuši prije nego što ga pokupite i pospremite kako ne bi preostalo ni malo vlage koja bi mogla pospješiti razvoj mikroorganizama i prouzročiti nastanak neugodnih mirisa na vašoj odjeći.

Kao što vidite, ovih pet jednostavnih koraka će biti dovoljno za uklanjanje neugodnog mirisa znoja s vaše odjeće. Isto tako, upotrebom Sanytol proizvoda u svakom pranju možete biti sigurni da će se ugodan miris rublja zadržati na vašoj odjeći.