Kako ukloniti ustajali miris s odjeće?

Sigurno ste ponekad primijetili neugodan ustajali miris na vašoj odjeći, čak i nakon pranja. To je zbog toga što odjeća samo izgleda čista, ali ipak i dalje sadržava mikrobe koji izazivaju neugodan miris koji nije nestao u pranju.

Da biste to spriječili, u pet koraka ćemo vam pojasniti kako možete ukloniti neugodan miris s odjeće i uništiti mikrobe koji ga prouzročuju.

Pet koraka za uklanjanje ustajalog mirisa odjeće

1. Odjeću ustajalog mirisa odvojite od ostalog rublja kako se ne bi zaprljala prenošenjem mikroba te na taj način spriječite kontaminaciju ostale odjeće.

Za dezinfekciju odjeće imate dvije mogućnosti, ovisno o specificiranom pranju:

2.a) Pranje vrelom vodom (iznad 60 ºC) odličan je način da uništite mikrobe i uklonite neugodne mirise.
2.b) Ako želite izbjeći pranje na visokoj temperaturi i uštedjeti skupu energiju, ili ako vam vrsta odjeće to ne dopušta, Sanytol Sredstvo za dezinfekciju rublja s mirisom bijelog cvijeća je djelotvorno iznad 20 ºC.

3. Ako odaberete sredstvo za dezinfekciju, stavite odjeću u perilicu rublja i dodajte 80 ml Sanytol sredstva za dezinfekciju rublja s mirisom bijelog cvijeća u odjeljak za omekšivač rublja za potpuno dezinfekcijsko djelovanje. Ovaj je proizvod čuva vaše rublje tako da ne trebate brinuti.

4. Objesite rublje kad je pranje gotovo. Poželjno je da to učinite na otvorenom i na suncu čim je ciklus pranja dovršen. Ako to nije moguće, objesite rublje u vašem domu, ali se pobrinite da je prostorija dovoljno prozračna.

5. Skinite rublje kad je potpuno suho. Vrlo je važno da ne pospremate odjeću koja je još vlažna ili da ju ne ostavljate na vlažnim mjestima, jer bi time odjeća mogla pokupiti neugodan miris zbog bakterija koji ga prouzročuju.

Ovim jednostavnim koracima, zahvaljujući Sanytol sredstvu za dezinfekciju rublja s mirisom bijelog cvijeća, možete uništiti 99,9 % mikroba s vaše odjeće, suzbiti bakterije koje izazivaju ustajali miris, a odjeća će pritom poprimiti ugodan i dugotrajan svježi miris.

Potrebno je unijeti nove navike u postupak pranja rublja uz Sanytol i vaše rublje više neće poprimati neugodan, ustajali miris. Dezinfekcija mora postati dio rutinskih kućanskih poslova, uključujući i pranje rublja, koje je u izravnom dodiru s tijelom, a na taj način ćete spriječiti da bakterije i mikroorganizmi koje možda sadržava završe na našoj koži.