Zašto dezinficirati?

Zašto dezinficirati?

Jednostavno zbog uklanjanja mikroorganizama koji mogu ugroziti zdravlje. Nalaze se na našim rukama, površinama i na prljavom rublju. 

Bakterije se u kućanstvu razmnožavaju vrtoglavom brzinom: Jedna bakterijska stanica stvara koloniju od milijardu bakterija za manje od 24 sata!

Disinfect
Cleaning

Ulaganje u zdravlje

Mikrobi se mogu prenositi i bez našega znanja. Mnoge se infekcije šire neizravnim dodirom kad se mikrobi prenose putem ruku sa zaraženog predmeta (kvake, telefoni, daljinski upravljač, daska za rezanje itd.) na naše tijelo. 

S obzirom na to da rukama dodirujemo mnoge površine tijekom dana, ruke su primarni vektori za prijenos mikroba u nos, usta, oči ili na druge površine preko kojih će se mikrobi prenijeti na druge osobe.

Kako bi se zaštitili od takvih opasnosti, prijeko je potrebno usvojiti dobre higijenske navike i upotrebljavati prikladna sredstva za čišćenje i dezinfekciju, jer se uobičajenim čišćenjem neće omogućiti njihovo potpuno uklanjanje.

U kojim se slučajevima rizik povećava

Svatko se može zaraziti, iako pojedine osobe podliježu većem riziku od ostalih.

Bebe i mala djeca

Pri rođenju, imunološki sustavi beba još nisu razvijeni, što ih čini posebno osjetljivima na infekcije. Imunizacija započinje vrlo brzo (za manje od 48 sati nakon rođenja), ali napreduje sporo. Prema tome, bebe nisu zaštićene od mikroba. 

Kako rastu, radoznalost će također potaknuti bebe da se odvaže na otkrivanje svoje okoline: sve će htjeti vidjeti, dirati, pomirisati i kušati. Neće zazirati ni od valjanja po tepihu u dnevnoj sobi ili lizanja kuhinjskog poda koji vrvi mikrobima! Bebina radoznalost i nedostatak osjećaja gadljivosti stavlja ih u još veću opasnost od zaraze.

Upravo zbog toga, bebe i mala djeca izložena su opasnosti ako higijena u njihovom okruženju nije zadovoljavajuća. Čišćenje ne treba postati opsesija, ali određena pravila čistoće i dalje su neophodna. Otkrijte sve naše upute i savjete za zdravo okruženje oko beba.

Child
Pregnant

Trudnice

U ranoj trudnoći, imunosni sustav je oslabljen kako bi se spriječilo da tijelo odbaci zametak. Istodobno, uz svoje vlastite potrebe, tijelo će trebati zadovoljiti i potrebe ploda kako bi osiguralo njegov ispravan razvoj, što buduću majku izlaže značajnom naporu. 

Zbog toga se trudnice, čak i kad su odličnog zdravlja, moraju paziti kako bi se zaštitile od zaraze bolestima koje bi mogle nepovoljno utjecati na razvoj ploda.

Primjerena osobna higijena i pravilna prehrana će im omogućiti smireno suočavanje s tim razdobljem.

Starije osobe i/ili bolesnici

S vremenom se, učinkovitost našeg imunosnog sustava smanjuje. Ljudsko tijelo proizvodi manje bijelih krvnih zrnaca, što ga manje štiti od bolesti. To pojašnjava zašto su starije osobe osjetljivije. Bolesne osobe također su podložnije određenim mikrobima. To je još izraženije ako su posrijedi kronične ili teške bolesti poput šećerne bolesti, plućnih bolesti, kardiovaskularnih poremećaja, raka itd. 

Prema tome, moramo paziti da ih ne zarazimo ako smo bolesni i da im pomognemo, ako je potrebno, u održavanju čistog okruženja.

Elderly and sick people
Pets

Kućni ljubimci

Kućni ljubimci (mačke, psi, zamorci itd.) sastavni su dio našega svakodnevnog života. Žive u našim domovima i ponekad spavaju u našim krevetima. 

Međutim, kućni ljubimci mogu biti prenositelji brojnih patogena i alergena, koji mogu izazvati blaže ili teže bolesti ljudskim bićima. Zbog toga, prisutnost životinje u vašem domu nalaže osnovne mjere higijene koje treba primijeniti na samoj životinji, na osobama oko nje i na mjestima na kojima životinja boravi.

Pronađite svoj proizvod