Kako očistiti visoku stolicu za bebe za siguran objed?

Visoka stolica za bebe zahtijeva temeljito čišćenje, jer je to mjesto gdje, osim što pada hrana koju bebe mogu ponovno staviti u usta, tu se nakupljaju i ostaci hrane koji mogu postati izvor mikroorganizama. Sve to čini čišćenje i dezinfekciju visoke stolice na prikladan način ključnim. Zanima li vas kako očistiti visoku stolicu za bebe za siguran objed? Objasnit ćemo vam u sljedećem članku.

Kako očistiti visoku stolicu za bebe

6 koraka za čišćenje i dezinfekciju visoke stolice za bebe

Za dobro čišćenje visoke stolice za bebe nije dovoljno samo pokupiti ostatke hrane i prebrisati ih krpom. Ponajviše područja koja dolaze u doticaj s bebom i hranom treba temeljito očistiti i nakon svakog obroka, kako se ne bi skorila prljavština i nakupili mikroorganizmi iz hrane. Objasnit ćemo vam kako očistiti i dezinficirati visoku stolicu za bebe pomoću ovih jednostavnih koraka:

  1. Uklonite ostatke hrane papirom ili krpom. Usredotočite se na najnepristupačnija mjesta, jer ondje se ti ostaci mogu nakupiti.
  2. Očistite i dezinficirajte visoku stolicu odgovarajućim proizvodom, kao što je Sanytol višenamjensko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju koje čisti i istovremeno dezinficira, ubijajući 99,9% mikroorganizama. Nije iritantno ni štetno za kožu ni površine. Za čišćenje i dezinfekciju malih površina možete upotrijebiti Sanytol višenamjenske dezinfekcijske maramice, koje su biorazgradive i ne mrljaju tkanine niti oštećuju površine. Samo trebate prijeći njima preko visoke stolice.
  3. Dobro isperite vodom dijelove koji će biti u izravnom doticaju s bebom.
  4. Obrišite pod oko visoke stolice, jer hrana obično pada na njega. Možete upotrijebiti Sanytol sredstvo za čišćenje i dezinfekciju podova, koje ne sadrži izbjeljivač i prikladno je za sve vrste materijala, uključujući drvo ili parket. Možete ga nanijeti izravno ili razrijediti vodom i brisačem.
  5. Operite pladanj visoke stolice, ako je proizvođač tako naveo; možete to učiniti u perilici posuđa. Također možete očistiti i dezinficirati tkanine visoke stolice. Kako biste to učinili, skinite tkaninu sa sjedala i operite je u perilici rublja. Možete koristiti proizvod kao što je Sanytol sredstvo za dezinfekciju rublja.
  6. Ako se vaše dijete igralo u visokoj stolici, dezinficirajte bebine igračke, jer su se vjerojatno zamrljale. Neke se mekane igračke mogu prati u perilici rublja proizvodom za dezinfekciju kao što je Sanytol sredstvo za dezinfekciju rublja.

Tvrde, neelektroničke igračke mogu se oprati u perilici posuđa. U suprotnom, možete ih očistiti proizvodima koje smo već spomenuli, kao što su Sanytol maramice ili Sanytol višenamjensko sredstvo za dezinfekciju. Imajte na umu da, s obzirom da će igračke biti u doticaju s bebinim ustima, trebate ih dobro isprati vodom prije negoli joj ih vratite.

očistiti visoku stolicu za bebe

Proizvodi koje je bolje ne koristiti za čišćenje područja za igru ​​i objed bebe

Neke tvari možda neće biti prikladne za higijenu igračaka i ostalog pribora koji će biti u izravnom doticaju s bebom. Točnije, svaki proizvod za čišćenje koji se nepravilno koristi može biti potencijalno otrovan. Neki od rizika u slučaju doticaja bebe s neprikladnim sredstvima za čišćenje su probavna i respiratorna trovanja te ozljede kože, sluznice i očiju.

Budući da je beba sklona dirati i sisati sve što joj je nadohvat ruke, treba izbjegavati čišćenje iritantnim, abrazivnim ili korozivnim proizvodima. Također nije preporučljivo miješati različite proizvode. Ne zaboravite da postoje proizvodi koji dezinficiraju bez izbjeljivača, poput Sanytola, koji mogu poslužiti za cjelovito održavanje higijene predmeta u doticaju s bebom.

Važno je uvijek provjeriti etiketu i uvijek slijediti upute proizvođača. Radi opreza, najbolje je sve uvijek isprati na kraju čišćenja.