[VODIČ za Sanytol] Kako očistiti i dezinficirati dom

Osjećaj sigurnosti u domu je ključan, no razni aspekti utječu na to kako se osjećamo u vlastitom domu. Na primjer, urednost i redovito temeljito čišćenje i dezinfekcija ključni su aspekti za postizanje toga. U ovom članku objašnjavamo kako temeljito očistiti i dezinficirati dom ovisno o području ili situaciji.

Kako očistiti i dezinficirati dom

Koju vrstu čišćenja obavljati i koliko često?

Idealno bi bilo održavati kućnu higijenu više od jednom tjedno i koristiti posebno namijenjene proizvode koji ne samo da čiste, već i učinkovito dezinfiviraju, kao što je asortiman brenda SANYTOL, koji nudi proizvode posebno namijenjene za sve prostorije u domu donoseći bezbrižnost jer uklanjaju 99,9% mikroorganizama Međutim, svako područje zahtijeva vlastite rutine ovisno o njegovim karakteristikama.

Dezinfekcija različitih kutova

  • Predsoblje: Uklonite prašinu koja se obično nakuplja na otiraču kod ulaza, na kvakama i namještaju. Očistite i dezinficirajte površine namještaja i kvake koje dodiruju svi ukućani. Pokušajte ih očistiti sredstvom koje ne samo da čisti, već ujedno i dezinficira pa će higijena biti potpunija, lakša i brža. Možete koristiti Sanytol višenamjensko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju koje čisti i uklanja bakterije, gljivice i viruse s ovojnicom. Osim toga, neutralizira alergene kao što su grinje.
  • Kuhinja: je jedna od najvažnijih prostorija, jer u njoj spremamo i pripremamo hranu te se ondje nakuplja više ulja i masnoća. Osim čišćenja, preporučujemo i da svakodnevno dezinficirate radne površine (radne ploče, štednjake, sudopere, daske za rezanje itd.), jer kuhinja i njene površine mogu biti izvor unakrsne kontaminacije. Ne zaboravite redovito čistiti i dezinficirati i smočnicu te hladnjak: provjerite ima li ostataka hrane i u kakvom su stanju. Kako za svakodnevno čišćenje i dezinfekciju, tako i za čišćenje predmeta i prostora gdje se nalazi hrana, možete koristiti Sanytol dezinfekcijski odmašćivač koje nije samo učinkovito sredstvo za uklanjanje masnoće i dezinfekciju, već je i proizvod pogodan za područja u dodiru s hranom. Ne zaboravite da kuhinjske krpe i spužve treba redovito mijenjati. Dobra je navika dezinficirati ih na kraju dana kako ne bi došlo do nakupljanja mikroorganizama koje biste zatim, koristeći ih renijeli  na površine.

Kupaonica: je glavno mjesto nakupljanja. Osobito je važno čistima održavati WC školjku i tuš. Redovito čistite i dezinficirajte sve površine posebno namijenjenim proizvodom koji vam pomaže jednostavno i ugodno održavati kupaonicu, kao što je Sanytol sredstvo za čišćenje i dezinfekciju kupaonice koje djeluje protiv kamenca i sprječava pojavu plijesni. Što češće prozračujte prostoriju te redovito mijenjajte i perite ručnike i prostirke u perilici. Za pranje kupaonskog tekstila i uklanjanje neugodnih mirisa možete koristiti posebno namijenjen proizvod kao što je Sanytol sredstvo za dezinfekciju rublja koje uklanja neugodne mirise i dezinficira već od 20ºC.

  • Spavaće sobe: Svaki dan prozračite sobu, redovito perite posteljinu (jednom tjedno), uklonite prašinu s površina poput namještaja i poda te povremeno očistite i dezinficirajte jastuke, jastučiće i madrac. Spavaća soba je mjesto gdje se obično nakupljaju brojne grinje. Možete koristiti Sanytol sprej za dezinfekciju i osvježivanje tekstila za dezinfekciju neperivih tkanina poput madraca, jastuka itd., kao i za uklanjanje neugodnih mirisa u ormarima ili prostorijama. Za dezinfekciju plahti i perivog tekstila možete koristiti Sanytol sredstvo za dezinfekciju rublja koje uklanja neugodne mirise i dezinficira čak i u hladnoj vodi (20ºC).
  • Dnevni boravak: Usisavajte kauče i tepihe, obrišite prašinu s namještaja i poda te operite jastučnice i zavjese u perilici rublja. Za dezinfekciju kauča ili tepiha možete koristiti Sanytol sredstvo za uklanjanje neuugodnih mirisa s tekstila ili Sanytol sprej za osvježivanje tkanina za dezinfekciju, uklanjanje neugodnih mirisa i ostavljanje ugodnog mirisa.
dezinficirati dom

Dezinfekcija u domu s oboljelom osobom

Ako se u domu nalazi osoba oboljela od neke zarazne bolesti, higijena i dezinfekcija su vrlo važne jer se ove bolesti obično prenose izravnim i neizravnim kontaktom, putem predmeta koji su možda zaraženi. Stoga je važno koristiti proizvode koji uklanjaju mikroorganizme kao što su oni koje nudi SANYTOL, kako bi se ograničio rizik od zaraze. Potrebno je redovito dezinficirati razne površine i prostorije koje su mogle biti u doticaju s oboljelom osobom (kupaonica, kuhinja, tekstil itd.).