Zaštitite svoj dom i voljene od mikroorganizama.

Nakon temeljitog čišćenja, užitak je pogledati dom i vidjeti da je sve na svom mjestu, bez trunke prašine, parket se sjaji, nema masnoća u kuhinji ni neugodnih mirisa u sudoperu. Ali oprez: čišćenje nije isto što i dom bez mikroorganizama.

čišćenje od mikroorganizama

Iako ih ne vidite, mikroorganizmi se nalaze ondje gdje ih najmanje očekujete: na podu, u kuhinji, kupaonici… Iako mnoge nisu štetne za naše zdravlje, neke druge mogu uzrokovati bolesti poput virusa koji uzrokuju gripu ili bakterija poput salmonele ili E. coli.

Kako biste zaštitili svoju obitelj od ovih nepoželjnih gostiju, nije dovoljno ni čišćenje ni dezinfekcija! Trebate redovito dezinficirati svoj dom kako biste uklonili bakterije i viruse te stvorili sigurno i zdravo okruženje.

Dakle, koje su razlike između čišćenja, sanitizacije i dezinfekcije?

  • Čišćenje: uklanja prašinu i prljavštinu s površina.
  • Sanitizacija se odnosi na uklanjanje prljavštine i nečistoća s površina. Ovaj postupak, iako smanjuje broj mikroorganizama, ne uklanja ih u potpunosti, prema američkom Centru za nadzor bolesti (CDC).
  • Dezinfekcija: odnosi se na uništavanje štetnih mikroorganizama koji mogu uzrokovati bolesti.

Kako odabrati pravi proizvod za čišćenje i dezinfekciju?

Nije lako odabrati odgovarajući proizvod za čišćenje i dezinfekciju. Većina proizvoda za kućanstvo samo čisti, dok neki proizvodi za dezinfekciju zahtijevaju prethodno čišćenje površine. Sanytol, stručnjak za dezinfekciju bez izbjeljivača, ističe se širokim asortimanom proizvoda za čišćenje i dezinfekciju. Među njima je Sanytol višenamjensko sredtvo za čišćenje i dezinfekciju koje nudi sljedeće prednosti:

  • Dva poteza u jednom. Za razliku od izbjeljivača ili drugih sredstava za dezinfekciju, kojima je potrebno prvo očistiti površine kako bi bili učinkoviti, Sanytol čisti i dezinficira u jednom potezu.
  • Formula puna poštovanja. Formula je dermatološki ispitana i poštuje najosjetljivije površine, poput prirodnog drva, jer ne ostavlja mrlje niti oštećuje materijale.
  • Višestruka uporaba. Idealan za sve prostorije u kući, a posebno za kuhinju (radne ploče, sudoperi, stolovi, hladnjaci) i kupaonicu (WC školjke, tuševi, umivaonici…)
  • Ostavlja ugodan i svjež miris. Dostupan s mirisima eukaliptusa, grejpa i jabuke.

Štoviše, Sanytol višenamjensko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sigurno je za površine u blizini kućnih ljubimaca i djece.

U slučaju kućnih ljubimaca, Sanytol je idealan jer sadrži gorke sastojke protiv slučajnog gutanja, a miris ne utječe na njuh ljubimaca niti izaziva mokrenje.

Sanytol vam ujedno pomaže stvoriti sigurno okruženje za vašu bebu, štiteći je od virusa i bakterija dok puže, igra se na podu, u dječjoj stolici ili u kadi. Također vam pomaže izbjeći unakrsnu kontaminaciju prije i nakon pripreme jela za bebu.

Neka Sanytol višenamjensko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju bude dio vaše svakodnevne rutine i uživajte bez brige, znajući da stvarate čisto i zdravo okruženje za svoje voljene.