Što stvara neugodne mirise u našem domu?

Kad čistimo naš dom, imamo manje ili više jasne dnevne ili tjedne navike koje očito omogućuju održavanje ispravne higijene. Međutim, neugodni miris uvijek pokazuju da čišćenje nije bilo onoliko temeljito koliko je to potrebno.

To često pokušavamo prikriti parfemima ili mirisima koji ih samo skrivaju. Čim iščezne prikrivanje, vraća se neugodan miris.

Uklanjanje neugodnih mirisa u domu je lako ako promislimo o uzroku nastanka: kad čistimo kuhinju, kupaonicu, dnevni boravak… jesmo li temeljito dezinficirali?

Neugodni mirisi jako često nastaju zbog prisutnosti bakterija. Ako su prisutni nakon čišćenja, znači da nismo dovoljno dezinficirali i da su mikroorganizmi još uvijek prisutni.

Uklanjanje neugodnih mirisa u kuhinji će biti jednostavno ako se fokusiramo na čišćenje dijela oko sudopera i na krpe i spužve za ribanje, kao što smo već prethodno spomenuli. Upotrebom Sanytol višenamjenskog sredstva za čišćenje i dezinfekciju kuhinje u predjelu oko sudopera uklanja se nakupina bakterija pod nazivom biofilm, a pranjem krpa i spužvi u vrućoj vodi uz dodatak istoga sredstva ubrzo ćete primijetiti kako neugodni mirisi iz kuhinje nestaju.

Dezinfekcijom kuhinje i kupaonice uklanja se veliki dio mikroba u vašem domu, premda postoje i druga mjesta koja ponekad zapostavljamo, a na kojima se također skupljaju bakterije: dnevni boravak.

Dnevna soba je prostorija u kojoj provodimo puno vremena i često je u kontaktu s bakterijama koje unosimo izvana.

Kako bismo iskorijenili neugodne mirise, moramo poduzeti sljedeće korake:

  1. Odredite dio sobe kojemu se treba posvetiti
  2. Temeljito očistite taj dio.
  3. Upotrebljavajte posebne proizvode za tekstil, kao što je Sanytol osvježivač zraka i dezinfekcijsko sredstvo za površine i tkanine u spreju-Mint. Pomoći će vam dezinficirati vlakna u tepihu i pročistiti okolni prostor kako biste osigurali besprijekornu higijenu i završili s neugodnim mirisima koji nastaje svakodnevnom upotrebom.

Kao što vidite, održavanje i dezinfekcija vašeg doma i uklanjanje neugodnih mirisa puno je lakše nego što ste mislili.