Četiri savjeta za sprječavanje neugodnog mirisa ispod pazuha

Za suzbijanje neugodnog mirisa ispod pazuha i nelagode koju izaziva, važno je shvatiti što je uzrok neugodnom mirisu pazuha i kako ga iskorijeniti.

Prije svega, neugodan miris ispod pazuha ne nastaje zbog slabe higijene, već se povezuje s djelovanjem apokrinih žlijezda i hormonalnih čimbenika.

Problem neugodnog mirisa započinje djelovanjem žlijezda znojnica koje izazivaju znojenje tijela.

Postoje dvije vrste žlijezda: ekrine žlijezde koje su raspoređene po cijelom tijelu i zadužene za regulaciju temperature znojenjem te apokrine žlijezde koje se nalaze se na specifičnim dijelovima tijela kao što su pazusi, prepone itd.

Apokrine žlijezde stvaraju tekućinu u masnom folikulu dlake, koja se izlučuje u određenim situacijama i ne isparava. Ta tekućina služi kao hrana raznim bakterijama prisutnima u predjelu pazuha, koje se metabolizira, čime se stvara neugodan miris koji upija naša odjeća.

U nastavku, dajemo četiri osnovna savjeta za sprječavanje neugodnog mirisa pazuha:

  1. Tuširajte se svaki dan i operite ispod pazuha. Ako ste skloni jakom znojenju ispod pazuha, koristite antibakterijske sapune koji pospješuju uklanjanje bakterija na ovom dijelu tijela.
  2. Obrijte pazuhe jer se time tijelu pomaže ograničiti stvaranje znoja.
  3. Izbjegavajte nošenje uske odjeće ili odjevnih predmeta od sintetičkih materijala koji onemogućuju znojenje kože i još više zadržavaju neugodne mirise.
  4. Redovito perite odjeću, osobito u slučaju obilnog znojenja ili jakog mirisa na tom dijelu tijela.

Ako se miris znoja već upio u odjeću i želimo ga ukloniti, važno je uništiti bakterije koje se tu nalaze i koje ga izazivaju.

Neophodna je upotreba prikladnih proizvoda s obzirom na to da većina proizvoda uglavnom samo prikriva neugodan miris, a ne uklanja bakterije koje ga izazivaju, pa se neugodan miris zadržava i vraća odmah nakon pranja. Kako biste uklonili uzrok ovog problema, preporučujemo da koristite Sanytol sredstvo za dezinfekciju rublja s mirisom bijelog cvijeća u svakom pranju. Dodavanjem tog sredstva u odjeljak za omekšivač rublja uništava se do 99,9 % svih mikroba prisutnih u odjeći.

Sanytol ne sadržava izbjeljivač i ne oštećuje odjeću. Ne samo da će ukloniti uzrok neugodnog mirisa, nego će i ostaviti ugodan miris čistoće na vašem rublju.

Počnite ga redovito upotrebljavati u pranju, pa ćete vidjeti kako neugodni mirisi nestaju iz vaše odjeće svakim pranjem.