Kako očistiti i dezinficirati kadu?

Kupaonica je jedna od prostorija s najviše mikroba u kući i tu je potrebno posebno čišćenje i dezinfekcija.

Kupaonica je savršeno mjesto za razvoj nekih vrsta gljivica i bakterija koje mogu predstavljati problem za ljudsko zdravlje, kao što su bakterije stafilokoka, respiratorni virusi i gljivice. Razlog tome je povećana razina vlage i temperatura koja se obično postiže u ovoj prostoriji, a na tom mjestu postoje ostaci organskih tvari. Ostali mikroorganizmi koji rastu u vlažnom prostoru, kao što je Legionella ili Pseudomonas, češće se razvijaju u kupaonici nego u suhim dijelovima kuće, a mnogi od tih organizama prenose se izravnim kontaktom putem ruku.

U kadama se obično stvara biofilm, koji je vrlo čest oko slavina, odvoda, na fugama među pločicama, čak i u čašama za četkice za zube. Ovaj sloj čine bakterije koje se međusobno povezuju i stvaraju ljepljivu zaštitnu matricu.

Važno je ukloniti biofilm, čest u kadama, a za to su potrebna sljedeća dva koraka:

  1. Izribajte kadu spužvicom.
  2. Dezinficirajte i uklonite nečistoće Sanytol Višenamjenskim sredstvom za čišćenje i dezinfekciju kupaonice. Prednost ovog proizvoda je u njegovoj formuli koja istodobno čisti i dezinficira, uništavajući 99,9 % mikroba.

Ovo dezinfekcijsko sredstvo će osigurati ispravno uklanjanje bakterija i gljivica koje pogoduju stvaranju plijesni, a bez problema će skinuti i kamenac. Silikonske fuge oko kade i fuge na pločicama potrebno je temeljito očistiti kako bi dezinfekcija bila djelotvornija.

Za prevenciju svih mogućih infekcija, preporučuje se čišćenje kade Sanytol sredstvom svaka dva do tri dana, a i češće ako u domaćinstvu žive starije osobe ili djeca.